Well-being Residency Think Tank 2018-2019

[For information in English please go here] [Информация на русском языке]

Tervetuloa Well-being Residency Think Tank -hankkeen sivuille!

Näiltä sivuilta löydät tietoa hankkeestamme, tietoa hankepartnereistamme,teemapäiviemme ja tapahtumiemme aikataulut ja tarkemman ohjelman. Lisäämme sivuille myös tietoa yhteistyökumppaneistamme ja tietoa hankkeeseen liittyvistä teemoista.

Hanke avattiin Rovaniemellä ”Hyvinvointia taiteilijaresidensseistä” -teemapäivässä pe 8.6.2018. Tarkemmat tiedot tapahtumasta tästä! Koko teemapäivämme materiaalit saatavilla sivulla: http://www.pistery.org/wbrttroi2018-materiaalit Teemapäivästä tehty live-lähetys kaikkine esitelmineen on katsottavissa WBRTT:n kanavalla: http://www.tinyurl.com/wbrttvideos. Suora osoite aamupäivän osioon on https://youtu.be/9lC_IWd6l_8 ja iltapäivän osioon https://youtu.be/q8JvJu0r9aE. (Videot aukeavat suoraan linkistä.)

Hankkeen kakkosvaihe käynnistyi alkuvuonna 2019. Kakkosvaiheessa kunkin hankekumppanin alueella käynnistyy hyvinvointiresidenssikokeilu, jolla vahvistetaan sote- ja taidealojen yhteistyötä.

Kyselyt, lisätiedot, kommentit ja ideat ovat erittäin tervetulleita paitsi tätä kautta, myös sähköpostitse tuottaja Laura Rekilälle, laura.rekila@gmail.com

Hankkeen edetessä myös sivusto kasvaa ja kehittyy, laita siis meidät kirjanmerkkeihisi ja käy kurkkaamassa missä mennään!

—-

Mitä ja miksi?

Monitaideyhdistys Piste koordinoi kansainvälistä hanketta, jonka yhteistyökumppanit ovat Latviasta, Ruotsista ja Venäjältä. Hanke vastaa tarpeeseen kasvattaa eri ihmisryhmien osallisuutta taiteesta ja taata kulttuuristen oikeuksien toteutuminen yksilön elämäntilanteesta ja asuinpaikasta riippumatta. Heikoimmassa asemassa ovat usein ihmiset, jotka joutuvat asumaan suljetuissa yhteisöissä, kuten hoito- ja hoivakodeissa, vankiloissa tai vastaanottokeskuksissa. Ammattimaisesti järjestetyn taidetoiminnan merkitys sote-sektorilla koetaan tärkeäksi ja sen kysyntä kasvaa jatkuvasti.

Projektin tavoitteena on jakaa kokemuksia ja parhaita käytäntöjä Suomessa kehitetystä toimintamallista ja luoda alusta kollektiiviselle ammattimaiselle ajattelulle. Toimintamallien yhteiskehittäminen edesauttaa uusien taiteilijaresidenssien syntymistä sote-sektorille Ruotsissa, Latviassa ja Venäjällä. Tarkoituksena on myös verkottaa uudet residenssitoimijat ja luoda pohjaa sosiaalisesti sitoutuneen taiteen ammattilaisten taiteilijavaihdolle ja taiteilijoiden väliselle yhteistyölle Barentsin alueella.

Hanke avataan Rovaniemellä 8.6.2018, minkä jälkeen hankekumppanit kohtaavat kussakin maassa kehittäen monipuolisesti sisältöjä ja mallia paikallisiin ja alueellisiin oloihin. Jokaiseen kokoontumiseen liittyy myös avoin teemapäivä sidosryhmille. WbRTT-projektin ensimmäinen vaihe päättyy loppuvuodesta 2019 Rovaniemellä pidettävään tulosten julkistukseen ja avoimeen teemapäivään.

Hanketta vetää rovaniemeläinen Monitaideyhdistys Piste ja sen yhteistyökumppanit ovat Latviassa VSIA Rigas Cirks ja Sansusi, Venäjällä Sortavala Social and Youth Center sekä Ruotsissa ArtNorth from Region Norrbotten, Ruotsi. Hankkeen yhteistyökumppanina on Taiteen edistämiskeskus.

Hankkeen päärahoittaja ensimmäisessä vaiheessa on Pohjoismainen kulttuuripiste / Nordic Culture Point. Sortavalan Think Tankia ja teemapäivää rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Lue lisää täältä.
—-

Tapahtumat

Hankkeen avaus ja Think Tank 1. Rovaniemi, to 7.6.2018. (Tapahtuma on vain hankepartnereille.)

Hyvinvointia taiteilijaresidensseistä -teemapäivä, Rovaniemi, pe 8.6.2018. Katso aikataulu tästä!

The Healing Power of Art -teemapäivä ja Think Tank 2. Luulaja, Ruotsi, 18.-19.9.2018.

“Well-being residency as an instrument of cooperation for social care sector and art” -teemapäivä ja Think Tank 3. Sortavala, Venäjä, 16.-18.10.2018. программа/ Katso aikataulu venäjäksi tästä (pdf)! Katso aikataulu englanniksi tästä!

”Well-being residencies: The potential of the collaboration between arts and wellbeing sector” -teemapäivä ja Think Tank 4. Riika ja Akniste, Latvia, 7.5.-9.5.2019. Katso lisätietoa ja aikataulu latviaksi tästä! Katso aikataulu englanniksi tästä (pdf)!

Hankkeen päätösseminaari ja Think Tankien tulosten julkistus. Rovaniemi,  2019.(Lisätietoa lähempänä tapahtumaa!)

—-

Tietoa hankepartnereista

Hanketta vetää rovaniemeläinen Monitaideyhdistys Piste ja sen yhteistyökumppanit ovat Latviassa VSIA Rigas Cirks ja Sansusi, Venäjällä Sortavala Social and Youth Center sekä Ruotsissa ArtNorth from Region Norrbotten, Ruotsi.

Hankkeen yhteistyökumppanina on Taiteen edistämiskeskus.

—-

Piste 2018-2019 / Well-being Residency Think Tank