LappiBalladi

Rasa – Ohjelmistossa kaudella 2018-2019

LappiBalladi – tanssivierailuja syrjäkylien kodeissa

kuva: Jaakko Heikkilä

Spontaanit tanssivierailut Lapin syrjäkylillä asuvien ihmisten kodeissa ovat toteutuneet tanssitaiteilija Titta Courtin ja valokuvataiteilija Jaakko Heikkilän duettona jo vuodesta 2015.

Jaakko Heikkilä aloitti tämänluonteisen työn Tornionjokilaaksossa 1990-luvun alussa. Hän kulki taloista taloihin meänkielisen alueen erämaakylissä. Istui keittiöissä ja jutteli. Näistä reissuista hän on julkaissut ensimmäiset kirjansa; Meän Maa ja Kirkas Nöyryys. Tämän jälkeen hän on jatkanut ympäri maailmaa vähemmistöjen ja muutoksen alla olevissa yhteisöissä.

Titan työ tanssitaiteilijana on hyvin samanluonteista. Titta nauttii kohdata Lapin ihmisiä, tanssia heille pirteissä ja keittiöissä. Hän vaikuttuu ihmisten tarinoista ja avoimuudesta, kodista esitystilana ja hetkessä syntyvästä koreografiasta, jota asukkaat katsovat konstailematta.

Vuoden 2018 aikana yhteistyö ja vierailut jatkuvat sekä laajentuvat koko Barentsin alueelle. LappiBalladista on vierailujen oheen syntymässä myös valokuvakirja sekä videoteos.

LappiBalladin sivut ovat osoitteessa www.lappiballadi.com

Kohderyhmä: kaikki

Esityksen kesto: tilanteen mukaan

Esityksen ensi-ilta: 2015

Työryhmä: Titta Court, Jaakko Heikkilä, kotinsa avaavat ihmiset

Tiedustelut: courtblemey@gmail.com

kuva: Jaakko Heikkilä

Katso Rasan ajankohtaisia kuulumisia tästä | Tutustu Rasan taustaan ja tekijöihin |

Kurkkaa, mitä Rasan ohjelmistossa on nyt | Rasan aiempien esitysten arkisto | Innostuitko? Alkaisitko kannatusjäseneksi? | Yhteystiedot

Seuraa Rasa Collectivea Facebookissa!

Tärkeää tietoa koskien kuvia: Onko kuvasi täällä tai oletko jossain kuvassa tahtomattasi? Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota kuvauslupiin, kuvaajien oikeuksiin ja kuvissa mahdollisesti näkyvien yleisön jäsenten oikeuksiin. Otathan pikimmiten yhteyttä, niin selvitetään asia.

rasacollective1@gmail.com

Rasa Collective 2018-2019 / Piste ry