Sipola11-taidetilan avajaiset säkenöivät helmikuussa

Piste Kollektiivi avasi helmikuussa 2020 uuden esitystilan Sipola 11:en Rovaniemelle. Tilaa juhlistettiin avajaisviikolla tiistaista 11.2. aina sunnuntaihin 16.2. päivittäisillä useiden eri esitystaiteiden teoksilla.  Ohjelmisto rikastutti talvisen Rovaniemen tarjontaa monipuolisella kattauksella.

Viikon aikana sirkusteosten ohjelmistossa olivat sirkus- ja musiikkiryhmä Agit-Cirkin Marjo Ylikorvan esinemanipulaatio-akrobatiateos Adorable Wife, Piste Kollektiivin ja Kallo Collectiven fyysisen teatterin ja nykysirkuksen konseptiesitys

Only Bones 1.2 A) (demo) sekä sirkus- ja taikaparodia Incredible Michael Might and his Amazing Magic Show. Myös ympäri maailmaa ihastuttanut, värikäs ja lämpöisä VauVanne-vauvasirkusesitys nähtiin pitkän tauon jälkeen taas Rovaniemellä. 

Tansskollektiivi Rasan Meren yllä hiljaa yössä -tangokonsertissa keskityttiin musiikkilajin ytimeen. Avajaisviikolla sai myös ensi-iltansa nukketeatteritaiteilija Teatteri Liikutuksen paperiteatteriesitys Kissanristiäiset, kertomus  vähäpätöisestä ja merkityksettömästä tapahtumasta. 

kuva: Karoliina Paatos

Lauantaina yleisöä ilahdutettiin myös yllätyksellisillä, esitystaiteellisilla teoilla kun kaksi kollektiivin jäsentä otti tarjoilijoiden Anskun ja Mervin hahmot koko illan kestäneessä performanssissa. Taidetilan pihalla jättömaalla, lumihankien keskellä nähtiin monitaiteinen, soiva ja palava performanssi. 

Esityskertoja avajaisviikolla oli kaikkiaan 16. Ne houkuttelivat paikalle kaikkiaan 175 katsojaa.

Suuret kiitokset kaikille osallistujille! Sipola11-taidetilaan rovaniemeläisiä kutsutaan laajemmin seuraavan kerran toukokuussa. Tuolloin on luvassa tapahtuma lapsille ja perheille!

Lisätiedot ja tiedustelut: pistery@gmail.com ja http://www.pistery.org