Sipola11-taidetilan avajaisviikkoa juhlitaan helmikuussa!

Piste Kollektiivi avaa helmikuussa 2020 uuden esitystilan Sipola 11:en Rovaniemelle. Tilaa juhlistetaan avajaisviikolla tiistaista 11.2. aina sunnuntaihin 16.2. päivittäisillä useiden eri esitystaiteiden teoksilla, kohtaamisilla, yllätyksillä, musiikilla ja yhdessäololla. Avajaisjuhla pidetään iltatilaisuutena lauantaina 15.2. Esitykset ja avajaisjuhla ovat avoimia kaikille – tervetuloa!

Pisteen ylläpitämä tila toimii sen Rovaniemellä asuvien ja rovaniemeläislähtöisten, nykyisin kansainvälisillä kentillä toimivien vapaan kentän esitystaiteilijoiden työskentelyn keskuksena. Siellä luodaan, harjoitellaan ja tuodaan ensi-iltaan esitystuotantoja, pidetään yllä ammattitaitoa työpajoissa, treeneissä ja kohtaamisissa ja ollaan residenssissä yksin tai yhdessä. Tila soveltuu esitysten harjoitteluun, työpajoihin ja kursseihin ja yleisötilaisuuksien järjestämiseen. Kollektiivi antaa mielellään tilan myös muiden taideammattilaisten käyttöön ja kutsuu venyttämään sen rajoja.

Avajaisviikon ohjelmisto kattaa laajalti Pisteen taiteilijoiden uusimmat teokset ja jo klassiset suosikit eri taidealojen ammattilaisilta paperiteatterista, nykysirkuksesta ja esinemanipulaatiosta akrobatiaan, vauvasirkukseen, nykytanssiin ja musiikkiin. Tiistaina, Valtakunnallisena Nukketeatteripäivänä luvassa on ”Kissanristiäiset”- paperiteatteriteos vähäpätöisestä ja merkityksettömästä tapahtumasta. Keskiviikkoiltana nähdään lasipurkeilla odotusten ristitulessa huiman akrobaattisesti tasapainotteleva ”Adorable Wife”. Torstaina paluun tekee viime syksynä Wiljamin täyteen yleisöä vetänyt hieman yli-innokkaan taikurin ja tämän seurueen ”Incredible Michael Might and his Amazing Magic Show”.

Perjantaina päivällä yleisöön rohkaistaan vauvoja aikuisineen, kun ympäri maailmaa ihastuttanut, värikäs ja lämpöisä VauVanne-vauvasirkusesitys nähdään pitkän tauon jälkeen taas Rovaniemellä. Lauantain avajaisjuhlassa nautitaan paitsi juhlatunnelmaan villitsevästä ”Incredible Michael Might and his Amazing Magic Show”, myös yllätyksistä, musiikista, juhlapuheista ja pienestä tarjoilustakin. Viikon päättävät ”Kissanristiäiset” sunnuntain päivänäytöksillä sekä kahden esityksen paketti, johon kuuluvat ”Only Bones 1.2 (demo)” – nykysirkusesitys kehollisuudesta ja ihmismielen kummallisuudesta – ja tangon siivittämillä tunteilla Liljan kukan punaiseksi värjäävä ”Meren yllä hiljaa yössä – tangotoiveita”.

Koko ohjelmisto, lisätiedot esityksistä ja lipputiedot täältä! Esityksiin pääsee Kaikukortilla (2 paikkaa/esitys. Huom! Ei Kissanristiäiset). Lisätiedot täältä.