Mummot


Mummot

– katuteatteria sirkuksen, klovnerian ja musiikin keinoin

 

Mummot on esitys erilaisuuden kohtaamisesta ja siihen sopeutumisesta. Se on koskettava, hauska ja mukaansatempaava, visuaalisesti, musiikillisesti ja fyysisesti taitava katuteatteriesitys.

Esitys kertoo kahdesta torimyyjämummosta ja heidän kohtaamisestaan. Toisilleen vieraat ja hyvin erilaiset mummot, Eräänlainen ja Erilainen, ajautuvat törmayskurssille yrittäessaan ymmärtää toista ja opetellessaan tilanpuutteesta johtuvaa rinnakkaineloa. Mummojen erilaisuudesta kumpuava konflikti kasvaa sotavarusteluihin ja sotaan asti kunnes he lopulta löytävät yhteisen sävelen. Mummot-esitys etsii keinoja nauraa toiseuden kohtaamisen vaikeuksille ja juuttuneiden asenteiden hullunkurisuudelle. Esitys sopii katsojille vauvasta vaariin.

 

Mummot-esityksen demot nähtiin ensimmäisen kerran kesällä 2016 Kittilässä ja Raattamassa. Kokonaisuuden harjoittelua jatketaan keväällä 2017 ja kesällä esitys kiertää polkupyörillä Lapissa. Esityksiä järjestetään paitsi markkinoiden yhteyteen, myös pienten paikkakuntien areenoille; kyläkouluille, kaupan pihoille, toreille ja seurantaloille. Syys- ja talvikaudelle 2017-18 esitystä tarjotaan kouluille Suomen ja Ruotsin Lapissa sekä muualle Suomeen. Esitysten yhteydessä on mahdollista toteuttaa sirkus- ja teatterityöpajoja.

 

TYÖRYHMÄ:

Ohjaus: Ida-Lotta Backman

Sirkustaiteilija: Henna Kaikula

Näyttelijä: Paula Laurila

Muusikko-äänisuunnittelija: Pekka Kumpulainen

Pukusuunnittelu: Riikka Matala

Lavastus: Janne Vasama

Mummoja ovat tukeneet:

Taiteen edistämiskeskus

Samuel Huberin taidesäätiö

Alli Paasikiven säätiö

Alfred Kordelinin säätiö

Jenny ja Antti Wihurin säätiö

Lisätiedot: henna.kaikula@gmail.com/ p. 044-3265 326

 

MummotKollaasi3a

MummotKollaasi3a

Mummot -traileri from Rauno Vatvonen on Vimeo.