Vau Vanne

Sirkusesitys on suunnattu perheille, joissa on sylivauva. Esitys on vauvoille tehty ensiesitys, jossa saa harjoitella vanhempien ja isovanhempien kanssa esityksessä olemista. Esityksen numerot on suunniteltu niin että vauvalla ja vanhemmillaan on mahdollisuus uppoutua esitykseen ja tulla tutuksi esiintyjän kanssa. Heti esityksen jälkeen on mahdollista tutustua tarkemmin lavastuksen ja osallistua vauvasirkustyöpajaan.

Esiintyjä tutustuu jokaiseen vauvaan heidän saapuessaan paikalle. Katsomon ja lavan välissä ei ole näkyvää eroa; vauvat vanhempineen ovat sisällä esityksessä. Esitystilaan tutustuminen käy mukavasti tutkien lavastusta, joka on pureskelun kestävää ja turvallista. Jo tutuksi tullut esiintyjä tuo lavalle sirkushahmoja ja numeroita, jotka kiinnostavat vauvoja ja saavat vanhemmat viihtymään.

Esitys tarjoaa kotiinviemisiksi vinkkejä, joilla vauvaperheiden arkeen voi tuoda helposti sirkuksen värikkyyttä ja iloa. Esityksen lopussa katsojilla on mahdollisuus vallata koko lava ja tutkia sirkusvälineistöä perusteellisesti. Tämä toimii mukavasti siirtymänä työpajaosuuteen. Esitykseen liittyvässä lyhyessä työpajassa opitaan huivitemppuja ja pariakrobatiaotteita, jotka tuovat varmuutta vauvan käsittelyyn, iloa perheen arkeen ja ovat hyväksi vauvan kokonaisvaltaiselle kehitykselle. Esityksen lavastuksesta monet perheet ovat löytäneet helposti toteutettavia ideoita lastenhuoneeseen.

Vau Vanne on kiertänyt maailmaa menestyksekkäästi vuodesta 2008 lähtien. Lukuisten Suomen paikkakuntien lisäksi esitys on vieraillut Yhdysvalloissa, Ranskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Kanadassa. Esityksen on nähnyt 1.8.2018 mennessä yli 3200 vauvaperhekatsojaa! Vau Vannetta esitetään myös kaudella 2019-2020.

Vau vanne – Wow Hoop from Monitaideyhdistys Piste on Vimeo

 • Kesto: 30 minuuttia, työpaja n. 30minuuttia
 • Työryhmä:
  Idea, ohjaus ja esiintyminen: Mette Ylikorva
  Lavastus ja rekvisiitta: Riikka Vuorenmaa ja Riikka Matala
  Puvustus: Riikka Matala
  Musiikki: Mari ja Pelle Mulari
 • Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Sirkusjaosto
  Piste Kollektiivi
 • Tuotanto: Piste Kollektiivi
 • Esitys on suunnattu 0-1 -vuotiaille vauvoille ja heidän vanhemmilleen.
 • Alkuperäinen ensi-ilta oli 25.2.2008 Rovaniemellä ja
  uudistuneen esityksen ensi-ilta 16.12.2014 Rovaniemellä.
 • Esityksen kesto on noin 30 min ja työpajan noin 30 min.
 • Esitykseen voidaan ottaa kerrallaan 15 vauvaa vanhempineen.
 • Esityksen voi tilata vierailulle. Se mahtuu hyvin pieniin tiloihin.
 • Tiedustelut: pistery@gmail.com sekä 040-573 8864 (Mette) ja 050 337 2828 (Joonas).