Opettajille ja varhaiskasvattajille

Nukketyöpaja opettajille ja varhaiskasvattajille

Mielikuvitus valloilleen! Kurssilla perehdytään nukketeatterin monimuotoisuuteen, kokeillaan erilaisilla nukeilla näyttelemistä sekä tutustutaan esineteatteriin. Kolmituntinen kurssi rohkaisee nukketeatterin tekemiseen, tarjoaa vinkkejä oman luovuuden kehittämiseen ja antaa työkaluja nukkien käyttöön taidekasvatuksessa. Käytännönläheinen kurssi sopiikin täydennyskoulutukseksi kaikille lasten kanssa työskenteleville.

Kurssiin voi liittää nukenrakennus- (2h) tai varjoteatteriosion (2h). Materiaalikustannukset sisältyvät hintaan.

Kohderyhmät: opettajat, varhaiskasvattajat, kerho-ohjaajat.

Ryhmän koko: 6-16.

Ohjaaja: nukketeatteritaiteilija Johanna Salo.

Hinnat:

Kesto 3h, 1 ohjaaja: 420€.
Varjo- tai nukenrakennus lisäosio, 2h: 265€.

Lisäksi Rovaniemen ulkopuolelle matkakulut etäisyyden ja matka-ajan mukaan.


Näyttämön valo- ja ääni-ilmaisu

Kurssilla tutustutaan näyttämövalon ja -äänen teknisiin ja ilmaisullisiin perusteisiin. Tavoitteena on ottaa rohkeasti haltuun näyttämötekniikka, mutta myös tutkia ilmaisullisia keinoja ja suunnittelun menetelmiä. Loppudemona osallistujat esittävät kohtauksen itse rakentamassaan valaistuksessa ja äänimaailmassa. Kurssi on tarkoitettu näyttämötaiteiden harrastajille ja ohjaajille, jotka voivat työstää työpajan aikana myös omia, tekeillä olevia esityksiään. Kurssi sopii myös opettajille ja päiväkotien henkilökunnalle, jotka haluavat rikastaa omien ryhmiensä esityksiä. Opetustunnit jaetaan kahdelle päivälle.

Riikka Vuorenmaa on valmistunut teatterikorkeakoulusta valo- ja äänisuunnittelun koulutusohjelmasta. Hän on työskennellyt teatteri-, tanssi- ja sirkusproduktioissa vuodesta 2001. Pelle Mulari työskentelee musiikkiluokan opettajana, mutta sen lisäksi muusikkona, esiintyjänä, säveltäjänä ja äänisuunnittelijana mm Monitaideyhdistys Pisteen tuotannoissa.

Kohderyhmät: näyttämötaiteiden harrastajat ja ohjaajat, koulujen ja päiväkotien henkilökunta

Ryhmän koko: 16
Ohjaajat: Riikka Vuorenmaa ja Pelle Mulari

Hinta:

Kesto: 10ot (10*45min), 2 ohjaajaa: 1650 €.