Työmaa – käänteisarkeologiaa Rovaniemen Korkalovaarassa 19.-22.8.

Kun tulevaisuuden arkeologit tutkivat kotiasi, mitä he löytävät? Mistä jäljistä he keksivät, millä perusteella asetuit paikallesi, miten löysit tiesi sinne? Missä leikit, mitä jätit jälkeesi tarkoituksella tai tahattomasti? Miten talosi rakennettiin, mitä sen tieltä raivattiin? Jääkö tuo puu vai tämä, katsoimmeko länteen ilta-aurinkoon?

Taiteilijat Riikka Vuorenmaa ja Maarit Utriainen kutsuvat rovaniemeläiset Työmaalle elokuun kolmannella viikolla. Tässä käänteisarkeologisessa kuvaelmassa aivan tavallinen rovaniemeläinen maakaistale ei olekaan kauaa tavallinen, sen alkaessa teoksen edetessä paljastaa tulevien asukkaidensa aikanaan tekemiä valintoja.

Yleisö on tervetullut seuraamaan ja ihmettelemään Työmaata ti 18.8.-la 22.8. Paikka on Länsikankaan perukoilla, Marjapihlajan ja Heposuon ulkoilureitin välisessä metsikössä. Teokseen voi tutustua itsenäisesti tai tulla paikalle esityksellisiin osuuksiin ke 19.8. ja to 20.8. klo 18 sekä pe 21.8. ja la 22.8. klo 19. Kesto noin 45 min. Teokseen on vapaa pääsy. 

Tästä linkistä pääsee karttanäkymään, johon merkitty pysäköintipaikka ja teospaikka.

Työmaa on osa monipuolisen taiteen tekijän Vuorenmaan kolmivuotista Vaarat-kaupunkitaidekokonaisuutta. Se levittyy vuosina 2020-2022 Rovaniemen Korkalovaaraan, Vennivaaraan ja Mäntyvaaraan. Vuorenmaan työparina Työmaalla on sirkustaiteilija Maarit Utriainen, yhdeltä ammatiltaan puutarhuri. 

Korkalovaaran Työmaa-teos on osa Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimiston TÄ! -kulttuuriklubien sarjaa, joka tarjoilee erilaisia elämyksiä esittävän taiteen kentältä. Teos on inspiroitunut läheisistä rakennustyömaista ja siitä, miten rakentaja neuvottelee luonnon kanssa työmaallaan.

Ulkotilaisuus –  muista sään mukainen varustautuminen. Paikalla ei ole wc-mahdollisuutta. Koronarajoitukset huomioidaan – saavu paikalle vain täysin terveenä ja noudata paikalla olevan oppaan ohjeita! Pysäköidä voi Heposuontien ja Kiveliöntien liikenneympyrän viereiselle ulkoilupolun parkkialueelle. Sieltä lähtee opastus tapahtumapaikalle tasalta.

Vaarat-kokonaisuutta ovat tukeneet Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Taiteen edistämiskeskus