”Hyvinvointia taiteilijaresidensseistä” -teemapäivä Rovaniemellä pe 8.6!


Well-being Residency Think tank -hankkeen avaus / Avoin teemapäivä
pe 8.6. klo 9.00-15.00. Pilke, Rovaniemi.

Voiko taiteen ja kulttuurin keinoin lisätä hyvinvointia? Millainen on sosiaalisen taiteen residenssi? Voisiko taiteilija tulla meille? Mitä taiteilijat residenssijaksojen aikana tekevät? Miten toiminta vaikuttaa henkilökunnan sekä asiakkaiden arkeen? Miten toimivat taiteilijaresidenssit hoito- ja hoivalaitoksissa? Entä muissa julkisissa tiloissa tai yhteisöjen paikoissa?

Mikäli olet kiinnostunut mahdollisuuksista yhdistää taide ja oman alasi ammatillinen kokemus, olet tervetullut mukaan keskustelevaan teemapäiväämme perjantaina 8.6.2018 klo 9.00-15.00 Pilkkeessä Rovaniemellä.

Etkö pääse paikalle, mutta aihe kiinnostaa? Pe 8.6. klo 9.00, yht’aikaa teemapäivän alkamisen kanssa, käynnistyy myös live-lähetys WBRTT:n kanavalla: http://www.tinyurl.com/wbrttvideos Aamupäivän osio pyörii suorana lähetyksenä osoitteessa https://youtu.be/9lC_IWd6l_8 Tallenne jää myös kanavalle katsottavaksi myöhemmin. Iltapäivän osio löytyy osoitteesta: https://youtu.be/q8JvJu0r9aE

Asiantuntijakokoontumisessa kerromme näistä aiheista ja tarjoamme mahdollisuuden yhteiselle keskustelulle. Lappilaiset ja kotimaiset asiantuntijat ja taiteilijat ovat paikalla jakamassa konkreettisia kokemuksiaan ja luvassa on myös paneelikeskustelu. Katso tarkempi aikataulu täältä! Ilmoittautumiset to 31.5. mennessä sähköpostitse tuottaja Laura Rekilälle, os. laura.rekila@gmail.com. Teemapäivä on maksuton.

Teemapäivän taustalla on Monitaideyhdistys Piste koordinoima kansainvälinen Well-being Residency Think Tank -hanke, jonka yhteistyökumppanit ovat Latviasta, Ruotsista ja Venäjältä. Hanke vastaa tarpeeseen kasvattaa eri ihmisryhmien osallisuutta taiteesta ja taata kulttuuristen oikeuksien toteutuminen yksilön elämäntilanteesta ja asuinpaikasta riippumatta. Heikoimmassa asemassa ovat usein ihmiset, jotka joutuvat asumaan suljetuissa yhteisöissä, kuten hoito- ja hoivakodeissa, vankiloissa tai vastaanottokeskuksissa. Ammattimaisesti järjestetyn taidetoiminnan merkitys sote-sektorilla koetaan tärkeäksi ja sen kysyntä kasvaa jatkuvasti.

Hanke avataan Rovaniemellä 8.6.2018, minkä jälkeen hankekumppanit kohtaavat kussakin maassa kehittäen monipuolisesti sisältöjä ja mallia paikallisiin ja alueellisiin oloihin. Jokaiseen kokoontumiseen liittyy myös avoin teemapäivä sidosryhmille. WbRTT-projektin ensimmäinen vaihe päättyy toukokuussa 2019 Rovaniemellä pidettävään tulosten julkistukseen ja avoimeen teemapäivään.

Hankkeen sivut ja lisätiedot täällä!