Tervetuloa syksyisille Havaintokävelyille eri puolilla Rovaniemeä

Milloin kosketit seinäpintaa tai kuuntelit linja-autoa? Muistatko miltä kuusen neulaset tuntuvat? Moniaistisella kävelyllä havainnoidaan yhdessä Rovaniemen kaupunkiympäristöä: rakennuksia, liikennettä, luontoa, ihmisiä… Miltä maisema tuntuu jalkapohjissa?

Syys-lokakuussa kävelyitä on seuraavasti (muutokset mahdollisia):

Korkalovaara-Länsikangas

ke 7.10. klo 04, lähtö bensa-aseman pihalta, Vaaranlammentie 1.

Vennivaara

ti 20.10. klo 13, lähtö Vennivaarantien ja Heposuontien liikenneympyrältä.

Mäntyvaara-Jääskeläinen

to 22.10. klo 17, lähtö Raviradankujan ja Ravitallikujan risteyksestä.

to 29.10. klo 07, lähtö Herukkaviidan leikkipaikalta, Herukkaviita 1.

Olet tervetullut mukaan! Osallistuminen on maksutonta. Kävelyt tehdään pienissä ryhmissä, jotka täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu viimeistään noin vuorokautta etukäteen tekstiviestillä puh 040 726 2205 / Riikka. Mainitse oma nimesi ja mihin kävelyyn osallistut.

Kävelytapahtuman kesto on noin 60 minuuttia, josta varsinainen kävely kestää 35-45 minuuttia. Muista säänmukainen vaatetus! Kävely alkaa täsmällisesti ennalta ilmoitetulta kokoontumispaikalta. Reitti kulkee muutaman etukäteen harkitun maamerkin kautta ja palaa lopulta kokoontumispaikalle. Kävelyn päätteeksi voidaan jäädä vielä keskustelemaan kokemuksesta.

Riikka Vuorenmaa on hakenut inspiraatiota Vaarat-kaupunkitaideprojektiinsa kävellen kaupunginosissa eri vuorokauden- ja vuodenaikoina. Maisema on aina erilainen: tuoksut, äänet, pintojen tuntu, sää iholla. Ihmisten ja kaupungin muiden asukkaiden toimeliaisuus ilmenee yöllä toisin kuin iltapäivällä. Eikä kävelijäkään pysy samanlaisena, ja niin kävelyt tuottavat aina uusia tapoja kohdata kaupunkimaisema. Kävelyillä voi kokeilla myös pienenpieniä tekoja, joilla yhteys maisemaan vahvistuu.