Vaarat on skenografi, valosuunnittelija Riikka Vuorenmaan ideoima ja koordinoima Piste Kollektiivin monitaiteinen tapahtumakokonaisuus Rovaniemen vaaroilla vuosina 2020-2022. Yllättävästi eri paikoissa ja ajoissa esiin pirskahteleva kokonaisuus käynnistyy keväällä 2020 yleisölle avoimilla havaintokävelyillä.

Avoimia kävelyitä on Korkalovaarassa, Vennivaarassa ja Mäntyvaarassa kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina.

Korkalovaaran, Mäntyvaaran ja Vennivaaran havaintokävelyt keväällä 2020

Milloin kosketit seinäpintaa tai kuuntelit linja-autoa? Moniaistisella kävelyllä havainnoidaan yhdessä vaarojen kaupunkiympäristöä: rakennuksia, liikennettä, luontoa, ihmisiä…Miten kevättalven valo kulkee maisemassa juuri nyt?

Kävelyt ohjaa valosuunnittelija Riikka Vuorenmaa. Kävely alkaa täsmällisesti ennalta ilmoitetulta kokoontumispaikalta. Ne myös päättyvät samaan paikkaan. Mukaan mahtuu 6 henkilöä (huom. 17.3.2020: korona-viruksen myötä annetut viranomaisten suositukset on huomioitu). Osallistuminen on maksutonta, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Ilmoittaudu tekstarilla: 040-726 2205/Riikka. Ilmoittautuminen on oleellista myös mahdollisia muutoksista ja peruuntumisesta tiedottamista varten Riikalta osallistujille ja päinvastoin. Kiitämme tämän huomioimisesta ja toivotamme tervetulleeksi tutustumaan uudelleen omaan kotikaupunkiin!

Kevään ja kesän kävelyajat ovat:
ti 10.3. klo 17 KV,
ma 16.3. klo 11 KV – osana Arctic Design Weekiä
ke 18.3. klo 18.30 KV – osana Arctic Design Weekiä


to 23.4. klo 04 MV


ti 5.5. klo 07 KV
ti 19.5. klo 20 VV
ma 25.5. klo 01 KV

ti 9.6. klo 13 MV
to 11.6. klo 01 KV
to 2.7. klo 01 MV


KV = Korkalovaara, kokoontumispaikka maaliskuussa Korkalovaaran kirjasto, Hillapolku 9
VV = Vennivaara, kokoontumispaikka vielä avoin
MV = Mäntyvaara, kokoontumispaikka maaliskuussa Sipola11, Sipolantie 11

Kesto ja lisätiedot:

Kävelytilaisuuden kesto on 60 minuuttia, josta varsinainen kävely kestää 40-45 minuuttia. Reitti kulkee muutaman etukäteen harkitun maamerkin kautta ja palaa lopulta kokoontumispaikalle.

Kävelyn alkuvaiheessa ei pysähdellä, vaan keho pidetään koko ajan liikkeessä. Vauhti vaihtelee ja voi olla hidaskin, osallistujien tempon mukaan. Ohjaaja kuljettaa osallistujien huomiota ympäristössä moniaistisesti. Kävelyn päätteeksi kokoonnutaan yhdessä pöydän ääreen lasilliselle (vuoden- ja vuorokaudenajan mukaan vaihteleva alkoholiton juoma) keskustelemaan kokemuksesta.

Muista säänmukainen vaatetus!