Well-being Residency Think Tank 2018-2019


 

[information in English coming up!]

Tervetuloa Well-being Residency Think Tank -hankkeen sivuille!

Näiltä sivuilta löydät tietoa hankkeestamme, tietoa hankepartnereistamme,teemapäiviemme ja tapahtumiemme aikataulut ja tarkemman ohjelman. Lisäämme sivuille myös tietoa yhteistyökumppaneistamme ja hankkeen ajankohtaisia kuulumisia.

Hankkeen edetessä myös sivusto kasvaa ja kehittyy, laita siis meidät kirjanmerkkeihisi ja käy kurkkaamassa missä mennään!

—-

Mitä ja miksi?

Osallisuus taiteesta ja kulttuurista voi olla haastavaa saavuttaa monista eri syistä. Heikoimmassa asemassa ovat usein ihmiset, jotka joutuvat asumaan suljetuissa yhteisöissä, kuten hoito- ja hoivakodeissa, vankiloissa tai vastaanottokeskuksissa. Ammattimaisesti järjestetyn taidetoiminnan merkitys sote-sektorilla koetaan tärkeäksi ja sen kysyntä kasvaa jatkuvasti.

Projektin tavoitteena on jakaa kokemuksia ja parhaita käytäntöjä Suomessa kehitetystä toimintamallista ja luoda alusta kollektiiviselle ammattimaiselle ajattelulle, joka edesauttaa uusien taiteilijaresidenssien syntymistä sote-sektorille Ruotsissa, Latviassa ja Venäjällä. Tarkoituksena on myös verkottaa uudet residenssitoimijat ja luoda pohjaa sosiaalisesti sitoutuneen taiteen ammattilaisten taiteilijavaihdolle ja taiteilijoiden väliselle yhteistyölle Barentsin alueella.

Hankkeen päärahoittaja on Pohjoismainen Kulttuuripiste.

Lue lisää täältä.
—-

Tapahtumat

Hankkeen avaus ja Think Tank 1. Rovaniemi, to 7.6.2018. (Tapahtuma on vain hankepartnereille.)

Hyvinvointia taiteilijaresidensseistä -teemapäivä, Rovaniemi, pe 8.6.2018. Katso aikataulu tästä!

Avoin teemapäivä ja Think Tank 2. Luulaja, Ruotsi, syyskuu 2018. (Lisätietoa lähempänä tapahtumaa!)

Avoin teemapäivä ja Think Tank 3. Sortavala, Venäjä, lokakuu 2018. (Lisätietoa lähempänä tapahtumaa!)

Avoin teemapäivä ja Think Tank 4. Riika ja Akniste, Latvia, maaliskuu 2019. (Lisätietoa lähempänä tapahtumaa!)

Hankkeen päätösseminaari ja Think Tankien tulosten julkistus. Rovaniemi, toukokuu 2019.(Lisätietoa lähempänä tapahtumaa!)

—-

Tietoa hankepartnereista

Hanketta vetää rovaniemeläinen Monitaideyhdistys Piste ja sen yhteistyökumppanit ovat Latviassa VSIA Rigas Cirks ja Sansusi, Venäjällä Sortavala Social and Youth Center sekä Ruotsissa Norrbotten County Council / Region Norrbotten.

(Lisätietoa tulossa!)

—-

[Information in English coming up!]

—-

Piste 2018-2019 / Well-being Residency Think Tank