Taiteilijoiden ja taidekasvattajien kollektiivi

Piste Kollektiivi on ammattitaiteilijoiden ja taidekasvattajien yhteisö, jonka taustalla on vuonna 2007 perustettu rovaniemeläinen Monitaideyhdistys Piste. Kollektiivin toteuttamat teokset, hankkeet ja tapahtumat ovat taiteilijoiden vuoropuhelua yhteisönsä, yhteiskunnan ja ympäristön kanssa.

Vuonna 2020 Kollektiivi tuottaa ensi-esitykseen sirkuksen, esitystaiteen, tanssin, nukketeatterin, mediataiteen ja kuvataiteen teoksia, tuottaa esityskiertueita ja avaa Sipola11:n esitystilaksi muidenkin vapaan kentän toimijoiden käyttöön.

Teosproduktioiden lisäksi Piste on tunnettu ja kysytty sosiaalisesti sitoutuneiden hankkeiden toteuttaja ja yhteistyökumppani. Pisteessä on haluttu tehdä hankkeita, jotka taiteen keinoin edistävät ja tukevat vuorovaikutusta ja tasa-arvoa erilaisten ihmisryhmien välillä.

Yhdistyksellä on 21 jäsentä, jotka ovat taiteen ja taidekasvatuksen ammattilaisia. Kollektiivin toimintaan osallistuu sirkustaiteilijoita, teatterin tekijöitä, tanssijoita, nukketeatteritaiteilija, muusikoita, kuvataiteilijoita, mediataiteilija, valosuunnittelija-skenografi ja tuottajia.

Yhteystietomme löydät täältä.