Heinä- ja elokuussa Havaintokävelyjä Rovaniemellä – tervetuloa mukaan!

Miltä heinäkuu kuulostaa Rovaniemen rakentuvilla reunamilla? Maisema on aina erilainen: tuoksut, äänet, pintojen tuntu, sää iholla. Ihmisten ja kaupungin muiden asukkaiden toimeliaisuus ilmenee yöllä toisin kuin iltapäivällä. Eikä kävelijäkään pysy samanlaisena, ja niin kävelyt tuottavat aina uusia tapoja kohdata kaupunkimaisema.

Riikka Vuorenmaan kolmivuotinen Vaarat-kaupunkitaidekokonaisuus levittyy Rovaniemen läntisiin kaupunginosiin, urbaanin materiaaliselle ja henkiselle rajaseudulle. Vuorenmaa on hakenut innoitusta kaupunkitaideprojektiinsa kävellen kaupunginosissa eri vuorokauden- ja vuodenaikoina.

Seuraavat maksuttomat, kaikille avoimet havaintokävelyt heinä- ja elokuussa:

ti 20.7. klo 04, Korkalovaara-Länsikangas, ulkoilureitin parkkipaikka Rakkapolun päässä
ke 21.7. klo 13, Vennivaara, pizzerian parkkipaikka, Kevätportti 2
to 22.7. klo 10, Mäntyvaara-Jääskeläinen, Isoaavantien hiekkakuopan portti

ke 25.8. klo 07, Korkalovaara, iso vesitorni Kerotieltä lähtevän ajotien päässä
pe 27.8. klo 20, Vennivaara, Vennivaarantien kierrätyslevike
ma 30.8. klo 17, Mäntyvaara-Jääskeläinen, kaupungin virastokonttien parkkipaikka, Mäntyvaarantie 2

Tervetuloa mukaan! Osallistuminen on maksutonta. Ilmoittaudu viimeistään noin vuorokautta etukäteen tekstiviestillä puh. 040 726 2205 / Riikka. Mainitse oma nimesi ja mihin kävelyyn osallistut. Kerro myös mahdollisista liikuntarajoitteista, jotta ne voidaan huomioida. Rajoitettu osallistujamäärä.

Vaarat sisältää esityksellisiä interventioita, valo- ja ääniteoksia sekä yhteisöllistä työskentelyä. Taiteellisen uteliaisuuden kohteena ovat kaupunginosien asukkaiden ja yrittäjien luontosuhde sekä elinkeinojen ilmeneminen maisemassa.