Rovaniemeläinen ammattitaiteilijoiden muodostama Piste Kollektiivi on mukana suuressa yhteispohjoismaisessa tuotannossa Pohjonen-Davvi-Nord. Kyseessä on ainutlaatuinen yhteistyö Tornionlaakson teatterin (Ruotsi), Piste Kollektiivin (Suomi) ja Kvääniteatterin (Norja) välillä. Piste Kollektiivista mukana ovat lavalla ja koreografina tanssitaiteilija Titta Court (Tornio), skenografi, taiteilija Riikka Vuorenmaa (Rovaniemi) ja muusikko Tatu Kantomaa (Rovaniemi).

Minkälainen on POHJONEN? Kuka päättää mikä DAVVI on? Ja missä NORD on? Pohjonen-Davvi-Nord (une expérience magnifique) tutkii henkilökohtaisten tarinoiden, pohjoisten kielikylpyjen, vuonna 1736 tehdyn tutkimusmatkan ja hieman diskonkin avulla ajatusta siitä, missä määrin pohjoinen maisema muokkaa sen asukkaita. Määritteleminen on riskaabelia ja väärissä käsissä määritelmistä tulee hengenvaarallisia. Esityksessä katsomme omia käsiämme ja tutkimme mitä ne pitelevät. Pressua. Kahvikuppia. Ehkä lämpömittaria.

Suomessa esitys nähdään vain kaksi kertaa. Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus, joten kannattaa ehdottomasti tulla paikalle!

Rovaniemellä esitys on keskiviikkona 26.10. klo 19.00. Esityksen kesto on 1,5 tuntia. Esityspaikka on Saarenkylän nuorisoseuran talo (Napapiirintie 10, 96900 Rovaniemi – kaupungin suunnasta tultaessa iso sininen talo oikealla, urheilukentän jälkeen). Saapumisohje Google Mapsissa: https://goo.gl/maps/pSceSwSPuZq7FeWe6

Rovaniemen lisäksi esitys kiertää Suomessa myös Torniossa perjantaina 28.10. klo 19.00. Esityksen kesto on 1,5 tuntia. Esityspaikka on Tornion yhteislyseon lukio (Kauppakatu 29, 95400 Tornio). Saapumisohje Google Mapsissa: https://goo.gl/maps/ACgMWk1r6YBEjpJm7

Suomen lisäksi Pohjonen-Davvi-Nord -esitys nähdään loka-marraskuun aikana Norjassa ja Ruotsissa: Tärendössä, Luulajassa, Övertorneålla, Karesuandossa ja Storslettissä, huipentuen Tromssaan.

Liput: Lippujen hinta on 30 euroa (300 Ruotsin kruunua, SEK). Alennusliput opiskelijoille ja alle 30-vuotiaille 15 euroa (150 Ruotsin kruunua, SEK). Liput voi ostaa kolmella tavalla:

  • Kaikkiin esityksiin verkkokaupasta (englanninkielinen) www.tickster.com (huom. maksutapana korttimaksu tai Swish-palvelu, veloitetaan Ruotsin kruunuissa.)
  • Rovaniemen esitykseen ovelta. Maksutapana kortti tai käteinen. Käteisellä maksaessasi, varaathan tasarahan, kiitos!
  • Kaikkiin esityksiin puhelimitse numerosta 00 46 978 102 99 (Tornedalsteatern – palvelua suomeksi, in English tai på svenska).

Luvassa on tanssia, musiikkia, teatteria ja kahvia. Suomalaista, norjalaista, saamelaista, ranskalaista, kveeniläistä, tornionlaaksolaista ja joskus ihan liian ruotsalaista. Esityksessä on yhteislaulua, se on sopivan pituinen, siinä käsitellään luonnon hyväksikäyttöä, pimeyttä, valoa ja muuttolintuja. Meillä on myös kivaa. Tulkaa!

Hanketta rahoittavat Pohjoismainen Kulttuuripiste, Pohjoismainen kulttuurirahasto, Ruotsin musiikkivirasto, Kulttuurineuvosto (Ruotsi), Kulttuurineuvosto (Norja), Pohjoiskalotin neuvosto ja Region Norrbotten.

Lavalla:
Anton Hennix Raukola
Titta Court
Atte Hänninen
Emma Elliane Oskal Valkeapää
Astrid Serine Hoel
Isidor Abdelkader
Erling Fredriksson

Käsikirjoitus: Jenny Svensson Ohjaus: Ida Løken Valkeapää Musiikki: Erling Fredriksson, Tatu Kantomaa, Isidor Abdelkader ja Mari Boine Koreografia: Titta Court Valot, lavastus ja visuaalinen suunnittelu: Riikka Vuorenmaa Puvut: Lotta Högberg Andersson Ääni- ja valotekniikka: Ola Kostet, Henrik Alakangas Tuottajat: Pia Suonvieri, Mia Fors, Inger Birkelund, Laura Rekilä Projektipäällikkö ja vastuullinen julkaisija: Erling Fredriksson

Seuraa projektia: Facebook ja Instagram

Lue lissää: www.tornedalsteatern.se

TIE 6\79-sirkuskiertueen toteuttaa kolme vakiintunutta sirkustoimijaa, Piste Kollektiivi, Hiljaisuus sekä Sirkus Supiainen. Kiertueen tarkoituksena on rikastaa neljän paikkakunnan sirkusalan esitystarjontaa sekä luoda yhdessä kokeneiden ja aloittelevien sirkusammattilaisten kesken hyviä kiertuekäytäntöjä Suomessa. MUIAT on rehellinen nykysirkusteos, jossa naiset saavat olla juuri sellaisia kuin he ovat, eikä heidän ominaisuuksiaan kyseenalaisteta. Teoksessa esiintyvät Kamilla Nisso, Iitu Kivimäki ja Anniina Peltovako. Ihmispyramideja, nuorallatanssia ja akrobatiaa sisältävä esitys kyseenalaistaa vanhanaikaisia sukupuolirooleja ja pyrkii avartamaan katsojien mieltä, huumoria unohtamatta.

  • Paikka: Sipola 11 Taidehalli, Sipolantie 11, Rovaniemi
  • Keskiviikko 12.10. klo 19.00, kesto 40 min
  • Liput 6 € (lapset,opiskelijat) ja 12 € (norm.), maksu kortilla paikan päällä
  • Ilmainen kuljetus Rovaniemen keskustasta
  • Esitykseen on saatavilla kaksi Kaikukortti-paikkaa
  • Lippuvaraukset ja kuljetukset: Ninni 040 8312314 / ninni.korkalo(at)pistery.org

Piste Kollektiivin sirkustaiteilija Mika Formusen sooloesitys Hamish nähdään lauantaina 27.8. Sipola11- taidehallissa Rovaniemellä. Esitys alkaa klo 19.00 ja sen kesto on noin 45 piinallista minuuttia. Sipola11-taidehalli on osoitteessa Sipolantie 11 (Rovaniemen Mäntyvaarassa). Esitykseen lipunmyynti on vain ovelta kortilla. Lipuissa on joustava hinnoittelu: Prekaari, työtön, opiskelija, eläkeläinen – lippu 10 €. Normihintainen lippu – 15 €. Kannatuslippu – 20 €. Sipola11-taidehallin esteettömyystiedot täältä. Katsomoon mahtuu 50 henkilöä.

Hamishista sanottua: “En muista koska olisin nauranut näin paljon esityksessä viimeksi”; “Poskiin sattuu ku nauroin niin paljon”. Sirkustaiteilija Mika Formusen sooloesitys Hamish on takuuvarma nauruhermot avaava esitys ja tarjoaa iloa ja naurua alkavaan syksyyn. Hamish on rokkiuransa taakse jättänyt fakiiri, joka on sittemmin siirtynyt vakavamman taiteen pariin. Hänen esityksensä ovat yhtä aikaa tuskaa ja nautintoa, niin kuin fakiirille sopiikin. Tämä omasta mielestään vakavasti otettava taiteilija pääsee aina tavoitteeseensa, vaikka tie on joskus pitkä.

Hamish on sanaton esitys, klovneriaa ja fyysistä komiikkaa, höystettynä fakiiritempuilla. Esityksessä pelataan vähäeleisyydellä ja keskitytään hahmon reaktioihin ja hänen tapaansa selviytyä ongelmista. Esitys kertoo tuskallisesta ongelmien ratkaisusta ja se haastaa nykykatsojan seuraamaan rauhallista toimintaa. Esitys on sanaton, joten se sopii kaikenkielisille.

Piste Kollektiivi tuo kaksi esitystä Rovaniemelle lauantaina 27.8. Lapsille suunnatut sirkusesitys Viima & tanssillinen runoesitys Markalla Laakkosia nähdään Angry Birds -puistossa Rovaniemellä! Viima-esitys alkaa klo 13.00 ja sen kesto on noin 40 minuuttia. Markalla Laakkosia alkaa klo 14.30 ja sen kesto on noin 20 minuuttia. Angry Birds -puisto on osoitteessa Valtakatu 4 (Rovaniemen keskustassa, jokirannassa).

Esityksiin on vapaa pääsy. Esiintyjille voi kuitenkin antaa vapaaehtoisen lahjoituksen Mobile Pay -sovelluksella. Tämän voi tehdä paikan päällä ja tarvittavan puhelinnumeron saa esiintyjiltä. Esitykset ovat osa Piste Kollektiivin Sipola11-taidehallin tapahtumapäiviä.

Viima – Mistäs nyt tuulee? kertoo kahdesta intohimoisesta ja innokkaasta tuulentutkijasta, Vimma ja Vaime, jotka haluavat tallentaa tuulikoneeseensa erilaisia boforeita, tuulia, viimoja ja tuiskuja. Tuulien nappaaminen on haasteellista työtä ja se vaatii tutkijoiden oveluutta, nerokasta yhteistyötä, akrobaattista ketteryyttä sekä pitkiä hermoja ja kärsivällisyyttä. Viima –mistäs nyt tuulee? on 4-10 –vuotiaille suunnattu sirkusta ja fyysistä teatteria sisältävä ulkoesitys. Viima on valittu valtakunnallisen lastenteatterin ideahautomon vuoden 2022 ITU-esitykseksi. Lastenkulttuurikeskuksien ITU-näyttämö on rahoittanut esityksen valmistamisen. Esityksen valmistumista ja esitysten järjestämistä on tukenut myös Taiteen edistämiskeskus.

Markalla Laakkosia pohtii, voisiko noita viivoja olla helpompi tuottaa vihkoihin ja tehtäväkirjoihin jos olen maistanut niitä kehollani, korvillani ja suullani? Tanssivien aakkosten takia, jotta keho voisi olla osa sitä jota äännän. Teos on täynnä aakkosia, erilaisen oppimisen puolesta! Markalla Laakkosia on saanut innoituksensa Heli Laaksosen mainioista Lounais-Suomen murteella kirjoitetuista runoista aakkosista sekä Elina Warstan hurjasta kuvituksesta. Liikkuvia aakkosia viedään sinne missä niihin juuri tutustutaan ja niitä opitaan. Tanssivat interaktiiviset aakkosleikit ja liikepohdinnat tarjoilevat muina muotoina sen mitä me paperilla tuijotamme. Esityksen kohderyhmä on 5-8 -vuotiaat, mutta se ilahduttaa kaikenikäisiä. Esitys on pohjoisen nykytanssin ammattilaisten Rasa Collectiven tuotantoa.

Rovaniemen alueen ikäihmiset ovat kohdanneet taiteen äärellä kevään 2022 aikana uuden kulttuurihyvinvoinnin Pohjoisen uudet polut -hankkeen myötä. Taidetuokioita on ollut etäkotihoidossa, kotihoidon toimintaryhmissä ja seniorineuvolapäivillä.

Kotihoidon toimintatuokiohin tuotiin ryhmien toiveiden mukaista taidetoimintaa työpajojen muodossa. Niissä on kokeiltu mm. sirkusta, runoakrobatiaa, tanssia ja soveltavaa taidetta. Etäkotihoidossa kokoontui kaksi taidetyöskentelyyn pohjautuvaa ryhmää, josta toinen keskittyi muistoihin ja muistelemiseen ja toisessa etsittiin onnea taiteesta. 

Seniorineuvolapäivillä kartoitettiin kyläläisten taidetoiveita ja -haaveita sekä nautittiin Pirtissä piipahtajat -esityksen kulttuurilääkityksestä kolmella eri kylällä. Kaikki toiminnot olivat osallistujille maksuttomia. Viime kuukausina onkin koettu monta tärkeää, virkistävää ja mieleen jäänyttä kohtaamista, jotka ovat osoittaneet vahvasti taiteen tekemisen ja kokemisen, yhteisten hetkien sekä ilon ja muistojen herättelyn voiman ja tärkeyden.

Taidesisältöjen toteuttamisen on mahdollistanut rovaniemeläisten ammattitaiteilijoiden Piste Kollektiivin saama hankerahoitus . Piste tuo Pohjoisen uudet polut -hankkeessa Rovaniemen ja Lapin alueen ikäihmisille laadukkaita ja räätälöityjä taidesisältöjä taideammattilaisten tuottamina, sekä kartoittaa mielekästä tapaa tarjota ja tuottaa taidepalveluita pitkäjänteisesti osaksi ihmisten arkea. Kyseessä on kokeiluhanke, joka alkoi lokakuussa 2021 ja päättyy loppuvuonna 2022.

Rovaniemen taidetuokiot mahdollisti yhteistyö Rovaniemen kaupungin kanssa, joka puolestaan hallinnoi Etsivän kulttuurisen vanhustyön hanketta.

Pohjoisen uudet polut -hanke kuuluu Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaan IKO-kattohankkeeseen, jota toteuttavat Taiteen edistämiskeskus, Teatterikeskus ja sen jäsenyhteisöt, Kulttuuria kaikille – palvelu ja Aili-verkoston hankekunnat Rovaniemi, Seinäjoki ja Espoo. Se tukee Sosiaali- ja terveysministeriön kansallisen ikäohjelman tavoitteita.IKO-osahankkeita toteuttavat Suomessa useat ammattitaidetoimijat.

Lisätiedot:

Piste Kollektiivi

sisältökoordinaattori, hanketaiteilija Hanna-Leena Metsävainio, p.040 8202 814

tuottaja Laura Rekilä, p.0400 21 555 9

Sallan kunta ja rovaniemeläinen ammattitaiteilijoiden muodostama Piste Kollektiivi ovat aloittaneet hankeyhteistyön. “Pohjoisen uudet polut – taiteesta hyvinvointia ikäihmisille” – niminen hanke tuo taidetta ja kulttuuria eri puolille Sallaa. Ikäihmisille suunnatut taidehetket, ryhmätapaamiset, esitykset ja tapahtumat voivat tulla vastaan sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintojen yhteydessä, tai osana kulttuuripalvelujen tarjontaa. Taidesisällöt ovat osallistujille maksuttomia. Lisäksi järjestetään koulutuksia sote-henkilökunnalle.

Hankkeella pyritään tavoittamaan erityisesti ihmisiä, jotka ovat tällä hetkellä taidepalveluiden ulkopuolella. Oleellista on tasa-arvoisten taidekokemusten turvaaminen ikäihmisille. Hanke vahvistaa kuntien ja taidetoimijoiden yhteistyötä ja kulttuurisen vanhustyön osaamista. Se myös tutkii mielekästä tapaa tarjota ja muotoilla taideammattilaisten osaamista ja palveluita sote-kentälle. Tavoitteena on uusien, Lapin alueelle sopivien pysyvien toimintamallien kehittäminen.

Kyseessä on kokeiluhanke, joka päättyy loppuvuonna 2022. Hanke perustuu Piste Kollektiivin saamaan rahoitukseen IKO-osahankkeen “Kulttuurihyvinvointia ikäihmisille” toteuttamiseksi.
IKO-hanke on STM:n rahoittama hanke, jota toteuttavat TAIKE, Teatterikeskus ja sen jäsenyhteisöt, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Aili-verkosto. Pisteen hanke tukee Sosiaali- ja terveysministeriön kansallisen ikäohjelman tavoitteita. Piste Kollektiivin lisäksi IKO-osahankkeita toteuttavat Suomessa useat ammattitaidetoimijat.

Piste Kollektiivin Pohjoisen uudet polut – Taiteesta hyvinvointia ikäihmisille hankkeen hanketaiteilijat Hanna-Leena Metsävainio, Anne Niskanen ja tuottaja Laura Rekilä ovat mukana Kulttuurihyvinvoinnin seminaarissa torstaina 19.5.2022 Rovaniemellä. Seminaari järjestetään Lapin Yliopiston tiloissa klo 8.45-15.00 ja se on osallistujilleen maksuton, mutta ilmoittautuminen vaaditaan. Ilmoittautua voi tästä linkistä: https://forms.gle/sSVGkyjRQDPHuFMCA

Kohtaamisia kulttuurihyvinvoinnin äärellä -seminaarissa esittäytyvät taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin teemoihin kytkeytyvät hankkeet. Tule kuulemaan asiantuntijapuheenvuoroja kulttuurihyvinvoinnin teemoista! Ohjelma jättää runsaasti tilaa keskustelulle, pohdinnoille ja verkostoitumiselle. Kehitetään yhdessä lappilaista kulttuurihyvinvoinnin tietoa, osaamista ja toimintojen juurtumista. Seminaari on suunnattu sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan ammattilaisille, asiantuntijoille ja kehittäjille, Lapin päättäjille, aluekehittäjille ja -valtuutetuille sekä taide- ja kulttuurialan toimijoille. Seminaarin toteuttaa Lapin yliopiston hallinnoima Työtaide-hanke (ESR) yhteistyössä valtakunnallisen Taikusydän-berkoston sekä muiden kulttuurihyvinvoinnin osa-alueelle lukeutuvien lappilaisten hankkeiden kanssa.

Toivotamme kaikki aiheesta kiinnostuneet tahot lämpimästi mukaan seminaaripäivään!

Facebook-tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/1140768906765453

Tapahtumaan ei ole etäosallistumismahdollisuutta.

Rovaniemellä on uusi tie, jonka olemassaoloa juuri kukaan ei ole vielä huomannut. Muutaman vuoden kuluttua monet kuitenkin viettävät siellä työpäivänsä ja toiset asioivat tienvarren rakennuksissa. Riikka Vuorenmaan, Maarit Utriaisen ja Sebastian López-Lehdon Verstaantie-teos tutkii, miten Jääskeläisen kaupunginosassa sijaitseva tie on syntynyt, miltä se tuntuu ja mihin se johtaa.

Ulkoilmateos koostuu installaatiosta ja kokemuksellisesta matkasta paikan päälle. Liikkeelle lähdetään Piste Kollektiivin harjoitustila Sipola11:n pihalta, os Sipolantie 11. Pukeudu sään mukaisesti, vietämme ulkona 1-1,5 tuntia. Osallistuminen on maksutonta, mutta halutessasi voit maksaa vapaaehtoisen osallistumismaksun verkkokaupassamme. Ole etukäteen yhteydessä mahdollisista liikuntarajoitteista tai muista erityistarpeista, jotta ne voidaan huomioida: Riikka Vuorenmaa, 040 726 2205 tai riikka.vuorenmaa@gmail.com.

Esitysajat
pe 27.5. klo 18.00
la 28.5. klo 14.00 ja klo 18.00
su 29.5. klo 14.00

Verstaantie on osa Riikka Vuorenmaan Vaarat-kaupunkitaidekokonaisuutta, jonka tuottajat ovat Vuorenmaa ja Laura Rekilä / Piste Kollektiivi. Teoksen toteuttamista tukee Taiteen edistämiskeskus.

Piste Kollektiivi, Hiljaisuus ry ja Sirkus Supiainen toteuttavat vuoden 2022 syksyllä “ TIE 6\79”-kiertueen neljällä eri paikkakunnalla. Kiertue on nimetty Joensuusta Nurmeksen ja Rovaniemen kautta Kittilään kulkevan kiertuereitin mukaan.

 “TIE 6\79”-kiertue tarjoaa uraansa aloitteleville sirkustaiteilijoille mahdollisuuden kerryttää kokemuksia kiertuetoiminnasta sekä esiintymisestä. Asemansa vakiinnuttaneet ja toiminta-avustuksen turvin toimivat sirkusyhteisöt haluavat olla tukemassa nuorten tekijöiden tietä ammattikentälle. Lisäksi pienimuotoinen kiertuetoiminta mahdollistaa mukana oleville esitystiloille ja yhteisöille mahdollisuuden oppia esitysten lähettämisestä ja vastaanottamisesta. Kiertuetoimintaa rahoittavat yhteisöt itse ja yhteisöjen kotikunnat.

Kiertueelle valitaan 3 teosta uransa alkuvaiheessa olevilta taiteilijoilta. Haku kiertueelle on auki 30.4.2022 saakka. Linkki hakemukselle: https://forms.gle/RLrKcpqbingbxAk86

Jokainen valittavista kolmesta teoksesta esitetään neljällä paikkakunnalla Itä- ja Pohjois-Suomessa syksyn 2022 aikana. Esityspaikkoina toimivat Näyttämö Joensuussa, Hannikaisen sali Nurmeksessa, Sipola 11 Rovaniemellä ja Kittilän lukion sali.  Teoksen tulee olla sovitettavissa 7m*7m kokoiselle näyttämölle, jossa on 4m korkeutta.

“TIE 6\79” -kiertueelle valituista teoksista maksetaan 4000€ kiertuepalkkio, jonka työryhmä laskuttaa ja jakaa työryhmän jäsenten kesken. Palkkio voidaan tarvittaessa laskuttaa kahdessa osassa, jolloin enintään 1500€ voidaan laskuttaa ennen kiertueen ajankohtaa. Kiertuepalkkiolla tulee kattaa esiintyjien palkkiot neljästä esityksestä, matkakulut, esiintyjien tarvittavat vakuutukset sekä elinkustannukset kiertueen aikana. Kiertueen järjestäjät vastaavat esitystilojen vuokraamisesta, lipunmyynnistä, yleisötapahtumien luvista ja vakuutuksista sekä järjestää esiintyjille majoitukset kiertueen ajaksi. Vierailevat työryhmät ja kiertueen järjestäjät toteuttavat yhdessä esitysten markkinointia.

Jokaisella hakijalla on mahdollisuus saada palautetta hakuprosessin jälkeen hakemuksestaan, teoksestaan tai kiertuetoiminnan mahdollisuuksista “TIE 6\79” -kiertueen taustayhteisöjen edustajilta. Palautteen antamisen uransa alkuvaiheessa oleville taiteilijoille mahdollistaa Sirkuksen Tiedotuskeskus.

Seuraavan kerran “TIE 6\79”-kiertuetoiminnasta ja hakuprosessista voi kysellä ja keskustella avoimessa keskustelutilaisuudessa ti 19.4. klo 16.30. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Linkki keskustelutilaisuuteen: https://us06web.zoom.us/j/83511051305

Kiertueelle hakemisesta, esitystiloista, kiertuekäyntänteistä tai mistä tahansa mieleen juolahtavasta voi matalalla kynnyksellä olla koska tahansa yhteydessä taustayhteisöjen edustajiin:

Ninni Korkalo / Piste Kollektiivi ninni.korkalo(at)pistery.org / 0408312314
Joonas Martikainen / Hiljaisuus ry joonas(at)hiljaisuusfestivaali.fi / 0503372828
Rauli Katajavuori / Sirkus Supiainen raulisamuli(at)gmail.com / 0451209383

Vaarat-kaupunkitaideprojektin kävelyillä havainnoidaan yhdessä Rovaniemen kaupunkiympäristöä kaikkia aisteja käyttäen sekä kokeillaan pienenpieniä tekoja, joilla yhteys maisemaan vahvistuu. Osa kävelyistä toteutetaan yöaikaan, jolloin voit kokea kaupungin arjesta poikkeavalla tavalla. Havaintokävelyt tapahtuvat Rovaniemen länsilaidalla vuosina 2020–2022.

pe 1.4. klo 17 Korkalovaara, Iso vesitorni, Kerotieltä lähtevän ajotien päässä
ti 5.4. klo 20 Vennivaara, Vennivaarantien kierrätyslevike
ke 13.4. klo 07 Mäntyvaara-Jääskeläinen, Kaupungin virastokonttien parkkipaikka, Mäntyvaarantie 2
ke 11.5. klo 22 Korkalovaara, Ulkoilureitin parkkipaikka Kiveliöntien päässä
ti 17.5. klo 13 Vennivaara, Aatenpuiston leikkipaikka, Päivänkierto 27
to 19.5. klo 10 Mäntyvaara-Jääskeläinen, leikkipaikka, Herukkaviita 1

Kävelytapahtuman kesto on noin 60 minuuttia, josta varsinainen kävely kestää 35-45 minuuttia. Muista säänmukainen vaatetus! Kävely alkaa täsmällisesti ennalta ilmoitetulta kokoontumispaikalta. Reitti kulkee muutaman etukäteen harkitun maamerkin kautta ja palaa lopulta kokoontumispaikalle. Kävelyn päätteeksi voidaan jäädä vielä keskustelemaan kokemuksesta.

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu viimeistään noin vuorokautta etukäteen tekstiviestillä puh 040 726 2205 / Riikka. Mainitse oma nimesi ja mihin kävelyyn osallistut. Kerro myös mahdollisista liikuntarajoitteista tai muista erityistarpeista, jotta ne voidaan huomioida. Muista säänmukainen vaatetus! Halutessasi voit ottaa omat eväät mukaan.