Piste Kollektiivin kevät

Piste Kollektiivin kevät on koronasta huolimatta täynnä valoa ja touhua. Olemme joutuneet siirtämään ja uudelleen aikatauluttamaan suunniteltuja esityksiä ja tapahtumia, mutta ne tulevat yleisön nähtäväksi aikanaan.

Tanssitaiteilija Titta Court (kuvassa oikealla) on palkittu maaliskuussa Tanssin maineteko -palkinnolla Thalia-juhlassa Tampereen Komediateatterissa. Teatterin, tanssin ja sirkuksen palkintoja jaettiin tänä vuonna yhteensä 19. Esittävien taiteiden yhteisessä Thalia-juhlassa eri alan järjestöt palkitsivat ansioituneita tekijöitä.

Perusteluissa todetaan Courtin tehneen “merkittävää, monipuolista ja taiteellisesti kunnianhimoista työtä kasvukeskusten ulkopuolella. “ Kollegat totesivat muun muassa näin: ”Titta Court on tekijä, jonka persoonalliset ja luovat taideprojektit ansaitsisivat enemmän huomiota. Hänen sitkeä työskentelynsä tanssitaiteilijana alueella, jossa nykytanssi on varsin vierasta, ansaitsee palkinnon.” 

Piste onnittelee Tittaa ja muita palkinnon saaneita! (Kuvassa vasemmalla Sirkuksen maineteko -palkinnon saanut Sanna Silvennoinen.) Lisätiedot: http://teatterijarjestojenkeskusliitto.fi/thalia-juhlassa-2020-palkitut/

Rovaniemellä on käynnistynyt maaliskuussa “Vaarat”, skenografi, valosuunnittelija Riikka Vuorenmaan ideoima ja koordinoima Piste Kollektiivin monitaiteinen tapahtumakokonaisuus.

Yllättävästi eri paikoissa ja ajoissa esiin pirskahteleva kokonaisuus käynnistyy keväällä 2020 yleisölle avoimilla havaintokävelyillä ja jatkuu Rovaniemen vaaroilla v.2022 saakka. Avoimia kävelyitä on Korkalovaarassa, Vennivaarassa ja Mäntyvaarassa kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina.  

Milloin kosketit seinäpintaa tai kuuntelit linja-autoa? Moniaistisella kävelyllä havainnoidaan yhdessä vaarojen kaupunkiympäristöä: rakennuksia, liikennettä, luontoa, ihmisiä…Miten kevättalven valo kulkee maisemassa juuri nyt? Lisätiedot: http://www.pistery.org/vaarat/ (Huom! Korona-viruksen myötä annetut viranomaisten suositukset on kävelyiden järjestämisessä huomioitu)

Pisteen Ninni Korkalo on Huhtikuun taiteilija 1.4.- 30.4.2020. Kuukauden taiteilijanäyttelyt ovat Lapin taiteilijaseuran ja Rovaniemen taidemuseon yhteistyössä järjestämiä kuukausittain vaihtuvia taiteilijaesittelyjä Rovaniemellä Korundissa. Ninnin Kuukauden taiteilija-kokonaisuus avautuu verkkoon Korkalon Instagram-tilille @ninnikorkalo sekä Lapin taiteilijaseuran ja Korundin FB-sivuille 1.4.-30.4.2020. Neljän viikon aikana on mahdollisuus tutustua aikaisempiin teoksiin, osallistua Korkalon uuteen teokseen ja nähdä teosluonnoksia, seurata Artist talk-lähetystä taiteilijan työhuoneelta FB-livessä ja IGTV:ssä @ninnikorkalo . Tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1557054661122389/?event_time_id=1558833007611221

Pisteen sosiaali- ja terveysalojen kanssa tehtävä yhteistyö jatkuu vahvasti vuonna 2020 yhteiskehittämishankkeella.  Hankkeen keskiössä on sote-henkilökunnan tukeminen ja kouluttaminen taidelähtöisten menetelmien hyödyntämiseen. Lisäksi saatuja kokemuksia jaetaan niin sote- kuin taidealankin kentällä. Koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi hankkeen aikatauluun tulee muutoksia, mutta se tullaan toteuttamaan. Hankkeelle on saatu rahoitusta sekä Taiteen edistämiskeskukselta että Suomen kulttuurirahastolta. Piste kiittää sekä Taikea että SKR:a luottamuksesta!