Rasa – Ajankohtaista


Ajankohtaista

Pia Lindyn ajatuksia Rasan kanssa kiertueella olemisesta

”Mitä tapahtuu –  syntyy – alkaa – loppuu kun taiteilija jättää näyttämötilan ja totutummat nykytanssin esille tuovat rakenteet taakseen tai siirtyy alueelle jossa nykytanssia tai esitystaidetta ei ole niin paljon esillä. (—) Matkustin elokuussa 2019 junalla Helsingistä Tornioon, hyppäsin tanssitaiteilija Titta Courtin ja Marjo Selinin (Rasa Collective) autokyytiin ja kuljin heidän mukanaan muutaman päivän esitys-kiertueella Lapissa.” Lue koko kirjoitus täältä!

Route6353 syksyllä OuDancessa
Route6353-esitys nähdään OuDance-festivaaleilla 12.9.2019. Lisätietoa, liput ja esityspaikka lähempänä tapahtumaa OuDancen nettisivuilta.

”Meren yllä hiljaa yössä” sai Kulttuurirahaston maakuntarahaston tuen

Marjo Selin ja Tatu Kantomaa ovat saaneet Suomen Kulttuurirahaston Lapin rahastolta apurahan ”Meren yllä hiljaa yössä” -teokselle. Sen myötä voidaan toteuttaa esityksen vieminen vanhusten hoitolaitoksiin. Teoksesta lisätietoa alempana tällä sivulla.

Villaa ylle myös kesällä – Court tanssii Flow Productionsin mukana Hailuodossa
Kesällä 2019 Titta Court on tanssijana Flow Productionsin projektissa Villa. Tekeillä on paikkasidonnainen ulkoilmateos Hailuodon Teatterifestivaalille 26.-27.7. Tiimissä Pirjo ValinenTitta CourtHeidi KestiMilla Virtanen, Aake Otsala, Jukka HuitilaPirjo Yli-Maunula ja Janne Pekka Manninen. Tiedossa tanssia, musiikkia ja visuaalisuutta upeassa maisemassa. Villa-teos jatkaa vielä syksyllä valmistuen näyttämöteokseksi Oulun Valveelle marraskuun alussa.
Rasalla virkeä kevät – Lapin kouluista Murmanskin festivaaleille

RasaCollectiven Titta Court ja Marjo Selin osallistuivat huhtikuussa neljän päivän ajan Murmanskin Barents Bird -festivaalille konseptilla ”Tanssitaiteilijan vastaanotto”. Vierailu oli osa kahdenvälistä kulttuuriyhteistyötä, jota ovat jo pitkään tehneet yhdessä Rovaniemen kaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Murmanskin alueen kulttuurikomitea, Suomen Pietarin-pääkonsulaatin Murmanskin toimipiste, RASACollective, Oulun sarjakuvakeskus sekä Barents Bird -festivaali.

Helmi-maaliskuussa Rasa Collective teki kolmen päivän kiertueen Pellossa, Torniossa ja Kolarissa. Rasan Marjo vieraili Rovaniemen kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa viikolla 16. 400 katsojaa tavoittaneen vierailun aikana ”Mapa” sai seitsemän esityskertaa ja ”Markalla Laakkosia” kaksi.

                                                                Kuva: Tatu Kantomaa

Meren yllä hiljaa yössä ensi-illassa 13.12.2018!

Tanssija Ilse Back ja harmonikkataiteilija Tauno Kanto syventyvät Meren yllä hiljaa yössä -tanssikonsertissa tangon ytimeen. Tangon siivittämät tunteet värjäävät Liljan kukan punaisilla lehdillä, argentiinalaista sävelmaailmaa unhoittamatta. Konsertissa vierähtää ¾ tuntia, johon sisältyy lyhyt tunnepaussi.

Työryhmä:
Tatu Kantomaa (harmonikka)
Marjo Selin (tanssi)
Lapin yliopiston AVM-opiskelijat opettaja Timo Haanpään johdolla (projisoinnit)

Ensi-ilta to 13.12. klo 18.00 Lappia-talon Kero-näyttämöllä, Rovaniemellä. Kesto 45 min.

Lippu: 5€ (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät), 8€ (normaalihintainen). Huom! Vain käteismaksu! Lipunmyynti aukeaa puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Ensi-ilta kuuluu TÄ!-kulttuuriklubisarjaan, joka tarjoaa erilaisia elämyksiä esittävästä taiteesta kerran kuukaudessa Rovaniemellä.
Tapahtumasarjaa tuottaa Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimi Majaoja-säätiön tukemana

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2200430390233684/

Ajatuspaikka – En plats för tankar ensi-illassa 6.12.2018!

Tanssitaiteilija Titta Court (Tornio), muusikko Erling Fredriksson (Tärendö, Ruotsi) ja valokuvataiteilija Jaakko Heikkilä (Kukkola) ovat toteuttaneet syksyn 2018 aikana jännittävän yhteistyön. Heillä kaikilla on juurensa Pohjois-Ruotsissa ja -Suomessa ja tämä lähtökohtanaan he ovat valmistaneet näyttämöteoksen, joka hahmottaa pohjoista kansansielua. Taiteilijana toimiminen periferiassa kaukana keskuksista on suuri voimavara. Täällä on tilaa, aikaa ja avaruutta kehittää omaa ilmaisua harmoniassa aivan tavallisten ihmisten kanssa. Teoksen valaistuksesta vastaa Anna Lindkvist (Haparanda).

Esityksen kesto on noin 1 h ja se soveltuu kaikille.

Esitykset Suomessa ja Ruotsissa v.2018 seuraavasti:

to 6.12. klo 18 Folkets Hus, Haparanda. Liput: http://haparanda.riksteatern.se/repertoar/84949

pe 7.12. klo 19 Kulturens Hus Lilla Salen, Luleå. Liput: http://www.kulturenshus.com/evenemang/ajatuspaikka-en-plats-for-tankar/

su 9.12. klo 14 Wiljami, Rovaniemi. Liput ennakkoon 10/7 € osoitteesta https://www.lippu.fi/lippuja.html?affiliate=ADV&doc=erdetaila&fun=erdetail&action=tickets&erid=2355573&includeOnlybookable=false&x10=1&x11=ajatuspaikka. Käteisellä ovelta 15/12 €.

Rasan blogi avattu! Tulemme tuumailemaan teksteissämme silloin tällöin ajatuksia tanssista, Lapista, tanssista Lapissa ja muustakin, mitä mieleen juolahtaa. Blogimme löydät näiltä sivuilta, osoitteesta http://www.pistery.org/rasa/blogi

Rovaniemi-viikolla ma 3.9. ”Mapa” & to  6.9. ”Markalla Laakkosia”!

Rasan Marjo Selin esiintyy Rovaniemi-viikolla ”Mapa”-teoksella pääkirjastolla (Jorma Eton tie 6) maanantaina 3.9. klo 15.00-15.45. Esitykseen on vapaa pääsy. ”Markalla Laakkosia” puolestaan nähdään torstaina 6.9. klo 18.00-19.00 pääkirjaston musiikkiosastolla. Koko Rovaniemi-viikon ohjelma ja poimintoja osoitteessa: https://www.rovaniemi.fi/rovaniemiviikko/2018

Juujärven tanssilavalla la 21.7.2018 klo 18.30 Rasan Marjo Selin! Tanssilavalla Lauri Luttinen yhtyeineen

säestää tanssijaa. Tanssija tanssii tanssilavan tunnettuja rytmejä. Tanssia tahdittavat tunnetut sävelmät Lapin tangosta Suvivalssiin. Puolen tunnin mittainen improvisoitu tanssipotpuri houkuttelee lopuksi yleisönkin tanssilattialle. Ilta jatkuu lavatanssien tapaan, sekahaulla vapaasti tanssien. Illan tanssijana toimii Marjo Selin. Juujärven tanssipotpurin tuottavat Kulttuuria kyliin -hanke Kemijärvellä sekä Rasa Collective.

Rasan Titta & [mute]-esitys Pyhäjärven Täydenkuun tanssit -festareilla ke 25.7! “Siitä mistä ei voi puhua täytyy huutaa.” Pirjo Yli-Maunulan ja Titta Courtin teos kahdelle tanssijalle ja kahdelle lapselle käsittelee vaikenemista, mykkyyttä. [mute] on tutkielma konfliktin välttämisestä, häpeästä, kasvojen menetyksestä ja tuntemattoman uhasta. [mute]:n puhumattomuus on tunteiden kätkemistä ja elämistä tulivuoren varjossa:
tiedetään, että purkaus tapahtuu ennemmin tai myöhemmin, mutta käyttäydytään kuin niin ei koskaan kävisi. Lue lisää festivaalin sivuilta + katso koko ohjelmisto täältä! Tuotanto: http://www.flowprod.fi/

Skinner releasing -tekniikkaa Rovaniemellä syysviikonloppuisin! Tunneille osallistuakseen ei tarvitse olla mitään aiempaa kokemusta tanssimisesta – rauhalliseen tahtiin etenevät tunnit pidetään kerran kuukaudessa, yksi viikonloppu kerrallaan! Syksyn 2018 viikonloput la & su klo 11-13, 2 h/pv. 22.-23.9, 27.-28.10, 17.-18.11. Lisätietoa ja ilmoittautumiset viimeistään ke 5.9. courtblemey@gmail.com Paikkana on Lapin Tanssiopiston sali, osoitteessa Lampelankatu 9D (Eteläkeskuksessa, Prismaa vastapäätä entisessä Lapin Kansan painotalossa, EasyFitin tilojen naapurina).

Skinner Releasing Tekniikka (SRT) on Joan Skinnerin kehittämä uraauurtava lähestymistapa tanssiin, liikkeeseen ja luovaan prosessiin. Tunneilla ohjattujen mielikuvien herättämä ja musiikin tukema spontaani liike mahdollistaa luovien ja helposti saavutettavien teknisten liikeperiaatteiden kokeilun. Kehon linjausta lähestytään moniulotteisesti ja dynaamisesti. Lue lisää täältä!

Aiempia uutisia:

kuva: Matti Selin

Tule torstaina 21. kesäkuuta kirjastoauton pysäkille kokemaan lainasi uudella tavalla. Kirjastoauton reitillä Salminen Kaisanmatti tanssii kaksi Lainaa. Lainojen tanssiessa lainojasi saat uuden kulttuurisen elämyksen ja kesälukemisesi saavat ainutlaatuisen lainauksen lainojen tanssiessa kassiisi. Lainoina tanssivat Anne Niskala sekä Marjo Selin. Kulttuuria kyliin hanke yhteistyössä Rasa Collectiven kanssa toivottaa Lainojen tanssiessa keveää kesää sekä ikimuistoisia lukuhetkiä.

Katso Rasan ajankohtaisia kuulumisia tästä | Tutustu Rasan taustaan ja tekijöihin |

Kurkkaa, mitä Rasan ohjelmistossa on nyt | Rasan aiempien esitysten arkisto | Innostuitko? Alkaisitko kannatusjäseneksi? | Yhteystiedot

Seuraa Rasa Collectivea Facebookissa!

Tärkeää tietoa koskien kuvia: Onko kuvasi täällä tai oletko jossain kuvassa tahtomattasi? Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota kuvauslupiin, kuvaajien oikeuksiin ja kuvissa mahdollisesti näkyvien yleisön jäsenten oikeuksiin. Otathan pikimmiten yhteyttä, niin selvitetään asia.

rasacollective1@gmail.com

Rasa Collective 2018-2019 / Piste ry