Rasa – Ohjelmistossa nyt

Ohjelmistossa nyt

Rasa Collectiven ohjelmistossa kaudella 2018-2019 ovat seuraavat teokset ja työpajat:

Ajatuspaikka – Plats för tankar – Ajatuspaikka on muusikko/lauluntekijä Erling Fredrikssonin (Pajala, Ruotsi), Titta Courtin, valokuvataiteilija Jaakko Heikkilän (Kukkolankoski) ja valosuunnittelija Anna Lindkvistin (Haparanda, Ruotsi) yhteisteos tornionlaaksolaisuudesta ja pohjoisuudesta. Musiikin, valokuvan, tanssin, runon ja valaistuksen keinoin työryhmä sukeltaa tornionlaaksolaiseen sielunmaisemaan joka on välillä mustaa kuin multa, virtaavaa kuin Väylä ja elämänhaluinen kuin vastavirtaan uiva lohi. Ensiesitykset joulukuussa 2018 Haaparannalla, Luulajassa ja Rovaniemellä. Lue lisää tästä.

Kuje – Kuje muuttaa kehon muodon ja kutsuu kehon ilmaisemaan jotain uutta. Konsepti rakentuu taiteilijoiden liiketyöpajasta ja nopeasti rakennettujen veistosten tekemisestä yhdessä kerätyistä kierrätysmateriaaleista sekä yläkoulussa välitunnilla esiintymisestä. Kuje käsittelee tanssin keinoin nimensä mukaisesti kujeilua, mutta myös yllätyksellisyyttä, ennalta-arvaamattomuutta, soveliasta ja sopimatonta. Lue lisää tästä.

LappiBalladi – Spontaanit tanssivierailut Lapin syrjäkylillä asuvien ihmisten kodeissa ovat toteutuneet tanssitaiteilija Titta Courtin ja valokuvataiteilija Jaakko Heikkilän duettona jo vuodesta 2015. LappiBalladin sivut ovat osoitteessa www.lappiballadi.com. Lue lisää tästä.

Mapa – Paikat joissa kuljemme arkisin, tulevat meille tutuiksi, muuttuvat kodinomaisiksi, muodostavat meille turvallisen ympäristön, navan. Ja asummehan täällä napapiirilläkin. Päiväkoti-ikäisille suunnattu, hyvin pieniinkin tiloihin tilattava tanssiteos ja sovittaessa myös työpaja. Lue lisää tästä.

Markalla Laakkosia – Tanssivat aakkosleikit sekä kirjainpohdinnat tekevät keholliseksi sen mitä paperilla tuijotamme. Miltä maistuu kirjain keholla, korvassa entä suussa? Heli Laaksosen mainiot Lounais-Suomen murteella kirjoitetut runot aakkosista Aapine-kirjassa sekä Elina Warstan hurja kuvitus ovat esityksen perustana. Yhdessä arvuutteleva ja leikittelevä, tilattava teos sopii parhaiten juuri aakkosiin tutustuville 5-8 -vuotiaille ja sopii lähestulkoon tilaan kuin tilaan. Lue lisää tästä.

Meren yllä hiljaa yössä – tangon siivittämät tunteet värjäävät Liljan kukan punaisilla lehdillä, argentiinalaista sävelmaailmaa unhoittamatta. Lue lisää tästä.

Route 6353 – Teoksen inspiraationa on road movie tyylilaji, kertomukset pitkistä matkoista halki maiden ja mantereiden. Se on reissu, jonka aikana tapahtuu yllätyksiä ja absurdeja tilanteita. Teos sekoittaa tanssia, teatteria, performanssia ja puhetta, lisäksi teokseen sekoitetaan pala maagista realismia kuin Gabriel Garcia Márquezin kirjassa Sadan Vuoden yksinäisyys. Matkalaisten roolit ja valta-asemat vaihtuvat, ja tien laidalta mukaan saattaa liftata flamingo. Lue lisää tästä.

Tanssitaiteilijan vastaanotto – Tanssitaiteilijan vastaanotto on osallistavan tanssityöpajan, fasilitoinnin, improvisoinnin, ohjatun tanssitunnin ja tanssiesityksen yhdistelmä. Se on tanssimaan saava konsepti, joka muuntautuu paikan, tilanteen ja katsojien mukaan. Periaatteena on, että katsoja saa valita musiikin, Courtin esiintymisasun ja antaa tanssille sisältöä, tunnelmia, teemoja sekä myös itse liittyä mukaan esitykseen jos niin haluaa. Lue lisää tästä.

Villervalla – Värikäs ja yllätyksellinen VillerValla on esityksen ja leikin hybridi, joka saattaa muuttaa sukankin käärmeeksi, kadottaa tanssijat ja liikuttaa katsojankin paikaltaan. Teos on innostunut arjesta ja kierrätyksestä, tulee lähelle, koskettaa, koputtaa, on sokkona, rakentaa koneen, hyppii, pomppii, loikkii ja rentoutuu. Esitys soveltuu hyvin päiväkoteihin, kouluihin ja toimintakeskuksiin. Lue lisää tästä.

Katso Rasan ajankohtaisia kuulumisia tästä | Tutustu Rasan taustaan ja tekijöihin |

Kurkkaa, mitä Rasan ohjelmistossa on nyt | Rasan aiempien esitysten arkisto | Innostuitko? Alkaisitko kannatusjäseneksi? | Yhteystiedot

Seuraa Rasa Collectivea Facebookissa!

Tärkeää tietoa koskien kuvia: Onko kuvasi täällä tai oletko jossain kuvassa tahtomattasi? Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota kuvauslupiin, kuvaajien oikeuksiin ja kuvissa mahdollisesti näkyvien yleisön jäsenten oikeuksiin. Otathan pikimmiten yhteyttä, niin selvitetään asia.

rasacollective1@gmail.com

Rasa Collective 2018-2019 / Piste ry