SATTUMAT

Sattumat on paikka Pisteen draamallisille ja monitaiteisille teoksille, performansseille ja konserteille. Sattumien tavoite on luoda uusia työryhmiä, hyödyntää Pisteen aiempaa tuotannollista kokemusta ja tuoda uusien jäsenten taidot yhteen.

Sattumat tuottaa ainakin kaksi ensi-iltaa ja pitää ohjelmistossa kahta aiemmin valmistunutta musiikillista kokonaisuutta. Sattumia voi tapahtua myös nopeina, yllättävinä taiteellisina prosesseina.

Sattumien ydinryhmä ovat teatteri-ilmaisun ohjaaja Hanna-Leena Metsävainio, teatteri-ilmaisun ohjaaja Anne Niskala ja nukketeatteritaiteilija Johanna Salo. Useat muutkin Pisteen jäsenet löytävät tilaa teoksilleen Sattumista. Sattumien työryhmät vastaavat tuotannoista sirkus- ja tanssiryhmien tukemina.

Tilattavia tuotantoja:

  • Erottamattomat

Aikuisille suunnatussa esityksessä talon sisällä elää perhe. Esineteatterin keinoin näytetään otteita naisen maailmasta, jossa asiat alkavat muuttua sameiksi ja epäselviksi. Työryhmän toteuttaman esityksen ensi-ilta oli syyskuussa 2018. Teatteri Liikutuksen sivut:
https://www.facebook.com/pages/category/Performance-Art-Theatre/Teatteri-Liikutus-2002584709827060/

  • Eräänä talviyönä

 

Uutta kotia etsivä Heluna Harmaa Hissukainen muuttaa kerrostaloon, joka vaikuttaa alusta alkaen perin kummalliselta paikalta. Heluna tapaa omissa erikoisissa touhuissaan olevia talon asukkeja. Hänen seuraansa lyöttäytyy reipas ja päämäärätietoinen Titulintti Titulei. Yhdessä he tekevät erikoisen löydön, jonka johdosta kerrostalon ja sen asukkaiden elämä muuttuu. Koko kuvaus ja lisätiedot esityssivulta.

Mitä rakkaus on? Kannattaako siihen ryhtyä? Entä jos siinä kuitenkin käy huonosti? – Ja miksi siinä aina näyttää käyvän huonosti?

LOVE -raadollinen rakkaus on pieni mykkäesitys järkyttävän suuresta aiheesta. Esitys pureutuu rakkauden herkkyyteen ja raadollisuuteen esineteatterin ja fyysisen näyttelijäntyön keinoin.  Koko kuvaus ja lisätiedot esityssivulta.

Parantaja-teoksen muusana on Aino Metsävainio, joka toimi lapsenpäästäjänä ja kansanparantajana Kolarin Pasmajärvellä. Aino oli sydämellinen ja tunnettu auttaja alueellaan. Millaisia tilanteita Aino kohtasi? Mistä parantajan tieto tulee? Miten ympäristö tähän auttamiseen reagoi? Mikä saa sairaan matkustamaan kilometrejä päästäkseen parantajan luo? Ovatko nämä taidot nykyään kadonneet? Mikä sairaiden kohtaamisessa meitä pelottaaKoko kuvaus ja lisätiedot esityssivulta.

Mitä tapahtuukaan, kun kaikki ei kuninkaallisella vierailulla mene ihan niinkuin piti ja homssuinen prinsessa tarvii lasten apua monenmoisten kommervenkkien ratkaisemisessa? Matkan varrella tutustutaan myös Homssan kuninkaalliseen sukuun ja tavataan prinsessan tultasyöksevä lemmikki, joka suorittaa huimaavan sirkustempun yläilmoissa.  Toiminnallinen klovnivierailu-esitystuokio, joka on suunnattu 1-8 -vuotiaille. Koko kuvaus ja lisätiedot esityssivulta.

 

Tiedustelut pistery@gmail.com