Lapsiperheet

Perhesirkus
kuva: Topi Matikainen 2013

Pisteen perheille suunnatun taidekasvatuksen tavoitteena on tarjota eri-ikäisille perheenjäsenille yhteistä hauskaa tekemistä, jossa jokainen voi yllättää itsensä ja muut omilla taidoillaan. Piste näkee, että lapset kaipaavat omien tuttujen aikuistensa mukanaoloa harrastuksissaan. Taiteen avulla, yhteistyössä perhetyön asiantuntijoiden kanssa voidaan myös työstää perheen sisäistä vuorovaikutusta tai uudistaa keskinäisiä rooleja. Perheille suunnattuun toimintaan voivat osallistua kaikki perheeseen kuuluvat isovanhemmista vauvoihin, teini-ikäiset ja taaperot yhdessä. Taidekasvattajat huomioivat jokaisen ikävaiheen antaman mielenkiintoisen panoksen ryhmädynamiikalle.

Lasten ja aikuisten harrastusryhmät kaudella 2018-2019 löydät täältä.

Perheiden taideharrastusryhmät, työpajat, työpajasarjat ja leirit

Piste järjestää tilauksesta työpajoja, työpajasarjoja tai leirejä perheille. Piste on kiinnostunut toiminnasta, jossa taideohjaajat työskentelevät yhdessä perhetyön asiantuntijoiden kanssa. Tiedustele sähköpostitse osoitteesta pistery@gmail.com.

Piste toteutti Vaikuttava sirkus -hankkeessa sirkustyöpajojen sarjoja perhetyön asiakkaille Kittilässä ja perhesirkusleirin Turussa yhteistyössä Ensi- ja turvakodin, Future Circus-festivaalin ja Suomen Nuorisosirkusliiton kanssa. Piste ja Erityislasten omaiset ELO ry toteuttivat erityislapsiperheille suunnattuja sirkustyöpajoja Elosirkus-projektissa vuosina 2009-2011.

Tapahtumapäivät

Kylien ja kaupunginosien tapahtumiin Piste on toteuttanut taidetyöpajoista ja lyhyistä ohjelmanumeroista koostuvia koko perheen toimintoja Rovaniemen alueella ja Kittilässä. Tapahtumapäivä voi koostua eri taiteenalojen työpajoista, taide-toimintapisteistä, pienistä esityksistä sekä vapaasta yhdessäolosta. Tapahtuma kokoaa yhteen eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä. Monitaiteisuus tarjoaa kaikille mielekästä tekemistä. Tapahtuman suunnittelussa huomioidaan ikä- ja kohderyhmät.

Tapahtumaan kuuluu lyhyitä esitysnumeroita vaikkapa sirkuksen, tanssin, musiikin tai nukketeatterin ammattilaisilta. Samat ihmiset pitävät osallistujille toimintapisteitä, joissa pääsee kokeilemaan omia rajojaan ja lennättämään mielikuvitustaan. Tapahtumapäivään voi sovittaa tilaajan muuta toimintaa tai se voidaan suunnitella jonkin teeman ympärille.

Tapahtumapäivän hinta muodostuu sen keston, tarvittavan henkilömäärän ja sisällön perusteella. Piste voi lämpiminä vuodenaikoina pystyttää paikalle Lapin esittävien taiteiden keskuksen pienen sirkusteltan. Kysy lisää tai pyydä tarjousta osoitteesta pistery@gmail.com.