Lapsiperheet (0-3v.)

Vauvojen värikylpy

Vauvojen värikylpy on kuvataidelähtöistä toimintaa, joka tapahtuu vauvan ja vauvaperheiden ehdoilla. Värikylpytyöpajassa ollaan kokonaisvaltaisesti värikokemuksen äärellä. Aluksi virittäydytään tunnelmaan havainnoimalla ja tunnustelemalla eri materiaaleja ja muotoja. Niiden myötä edetään oman kädenjäljen tutkimiseen. Maalaamisessa käytetään turvallisia elintarvikepohjaisia väriaineita, jolloin ei haittaa vaikka maalia hiukan maistaisikin. Olennaisinta värikylpytyöpajassa on hetken kokeminen ja läsnäolo, ei valmis maalaus tai suoritus.

Työpajoja ohjaa kuvataideopettaja, kuvataiteilija Mari Oikarinen, joka on kouluttautunut myös värikylpyohjaajaksi.

Varaathan mukaan vaatteet joiden sotkeutuminen ei haittaa. Kannattaa myös ottaa mukaan pyyhe ja vaihtovaatteet. Kerro ohjaajalle, jos sinulla tai vauvallasi on jokin ruoka-aineallergia.

Kohderyhmät: vauvaperheet
Osallistujamäärä: 8 vauva-vanhempi-paria
Työpajaohjaaja: Mari Oikarinen

Hinnat:

1krt * 45min, 1 ohjaaja: 175€

3krt * 45min/krt, 1 ohjaaja: 290€

6krt * 45min/krt, 1 ohjaaja: 535€

Lisäksi Rovaniemen ulkopuolelle matkakustannukset etäisyyden ja matka-ajan mukaan


Vauvasirkus

Vauvasirkus on vauvalähtöistä taidetoimintaa. Sirkusharjoitteet on muokattu vauvaperheille mielenkiintoisista ja kehittävistä aiheista. Sirkushetkien aikana koetaan yhdessä onnistumisen ja hämmästymisen tunteita. Vauva ja vanhempi voivat löytää itsestään uusia puolia yhteisen taidekokemuksen kautta.

Vauvasirkus tukee lapsen ja vanhemman varhaista vuorovaikutusta. Työpajassa opitaan jongleerausta, huivitemppuja ja pariakrobatiaotteita, jotka tuovat varmuutta vauvan käsittelyyn. Työpajat tarjoavat vanhemmille ja vauvoille tauon arjesta. Harjoitteet ovat liikunnallisia ja helppoja, joissa opitaan käsittelemään vauvaa oikein ja turvallisesti.

Vauvasirkuksen kehittäjä, sirkustaiteen ohjaaja AMK Mette Ylikorva on työskennellyt vauvojen parissa vuodesta 2007. Hän on pitänyt vauvasirkustyöpajoja Rovaniemen ja Tampereen neuvoloissa sekä ohjannut Rovaniemellä säänöllisesti kokoontuvia vauvasirkusryhmiä. 

Kohderyhmiä: neuvola, avoin päiväkoti, perhekoti.

Työpajan kieli: suomi.

Ryhmän koko: 6−10 vauvaa aikuisineen tilan koosta riippuen.

Ohjaaja: sirkustaiteen ohjaaja AMK Mette Ylikorva

Hinnat:

1krt * 60 min, 1 ohjaaja, 180€

3krt * 60 min, 1 ohjaaja, 305€

6krt * 60 min, 1 ohjaaja, 570€

Lisäksi Rovaniemen ulkopuolelle matkakulut etäisyyden ja matka-ajan mukaan.


Lorusirkus

Liru laru loru, sirkuspiiristä puuttuu poru. Paikalla meitä on monta!

Lorusirkus-työpajassa vanhempi ja lapsi tutustuvat sirkuksen lajeihin lorujen siivillä. Työpaja on sirkustaiteen ohjaaja Mette Ylikorvan ja sanataidekasvattaja Outi-Maria Takkisen luoma tunnelmallinen konsepti. Lorusirkus on suunnattu 2-5-vuotiaille, jotka osallistuvat oman aikuisen kanssa. Työpajaan kannattaa ottaa mukaan liikkumiseen sopivat vaatteet.

Kohderyhmät: pikkulapsiperheet

Ryhmän koko: 10 lasta + aikuiset

Ohjaajat: Mette Ylikorva ja vieraileva sanailija

Hinnat:

Kesto 1krt * 45min, 2 ohjaajaa: 215 €.

Kesto 3krt * 45min, 2 ohjaajaa: 480 €.

Lisäksi Rovaniemen ulkopuolelle matkakulut etäisyyden ja matka-ajan mukaan.